Al vanaf haar eerste opleiding aan de ArtEZ Kunstacademie, is zij geboeid door het fenomeen Ruimte. Nadat zij daar was afgestudeerd als interieurarchitect, boeide de relatie tussen gebouw en landschap zodanig, dat zij besloot om aan de Wageningen Universiteit haar opleiding voort te zetten. Eveline de Kock heeft daar de opleiding Landscape, Planning and Design met succes doorlopen. Na in totaal 8 jaar ontwerpopleiding, ruim 11 jaar werken bij een advies- en ingenieursbureau, is zij in 2018 haar eigen onderneming gestart.

Zij werkt vanuit de liefde en bewondering voor het landschap en de aarde. Zij ziet daarin de relaties, die mensen met plekken hebben en hoe ze daar samen plannen voor maken. Daar waardevolle verbindingen in helpen scheppen drijft haar. Zo komt de mens tot zijn recht, in relatie tot de ander en de omgeving. Ik wil de mens achter de professional aanspreken, omdat die de vaardigheden kan tonen die nu nodig zijn: nieuwsgierigheid, verwondering, luisteren, uitstel van oordeel en creativiteit.

Zij streeft naar hechte samenwerkingen die dynamisch zijn: bezinning en tempo, praten en luisteren, alleen en samen, individu en geheel, gemak en moeite, natuur en cultuur, weten en vertrouwen, en het bestaande met het nieuwe verenigen.

Zij laat zich inspireren door momenten van verwondering, moed, nieuwsgierigheid en dromen, bij zichzelf, maar zeker ook bij anderen. Dit soort momenten vallen ons toe, maar je kunt er óók de ruimte voor maken!

Profiel - Eveline-de-Kock_DSC_5829-Verbeterd-NR